“Ідентифікатор ключа суб’єкта”. Як заповнити графу 3 “Повідомлення J/F1391802”

Опубліковано

Заповнення графи 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта» в “Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО)” форма J/F1391802 (5-ПРРО)

1. Обираємо носій інформації та переходимо за місцем розташування файлів типу «Сертифікат безпеки» із розширенням *.cer. (рис 1.)

Вибір місця розташування сертифікату (рис. 1)

Якщо у вас немає збереженого сертифіката, то його можна:

  • Завантажити с сайту АЦСК, що видав вам ключі;
  • Вивантажити (експортувати) з програми Соната;

Для експорту з програми потрібно перейти в Меню та обрати пункт Сертифікати, вибрати потрібний сертифікат і клацнути на ньому правою клавішею миші та вибрати пункт Експорт і зберегти на диск, в папку до ключів (рис. 2).

Експорт сертифікату (Рис. 2)

2. В місці розміщення сертифікату клацаємо правою клавішею мишки на потрібному і вибираємо команду «Відкрити» та підтверджуємо дію (рис. 3).

Відкриття файлу сертифікату (рис. 3)

3. У відкритому файлі сертифіката переходимо у вкладку “Склад” (Состав) або «Докладно» та знаходимо поле з назвою «Використання ключа» (рис. 4) значення якого відповідає «Цифровий підпис, Неспростовність». Якщо значення поля не відповідає зазначеним даним необхідно обрати інший сертифікат.

Вибір поля «Використання ключа» (Рис. 4)

4. У разі відповідності у відкритому файлі сертифіката значення поля «Використання ключа», знаходимо та виділяємо рядок з назвою «Ідентифікатор ключа суб’єкта» (рис. 5).

Вибір поля «Ідентифікатор ключа суб’єкта» (рис. 5)

5. При виборі поля «Ідентифікатор ключа суб’єкта» у нижньому віконці зображається набір букв та цифр, який і потрібно вказати у даних графи 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта» при заповненні “Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО)” за формою J/F1391802. У разі зображення ключа у вигляді парних наборів символів (як приклад: 00 e3 c2 fa cd c3 03 a3 fc 60 88 93 42 ed 4d 3e 3a 2e 93 8d 5f 97 ec 7a 49 2c ec 05 de 4c 84 cb) необхідно при заповненні графи 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта» прибрати пробіли.

Хочете спробувати?Почніть з безкоштовної повної ліцензії на місяць