Реєстр виданих та отриманих податкових накладних

Опубліковано

Шановні користувачі!

Нещодавно у Сонаті було прибрано можливість створення Реєстру виданих та отриманих податкових накладних (J/F1201508). Причиною цього є те, що даний документ давно застарів та втратив актуальність (ДПС скасувала його ще у 2015 році).
Враховуючи, що з того часу відбулося дуже багато змін як у формах ПН/РК, так і в Порядку їх заповнення, констатуємо, що використання цього документу для заповнення чи звірки декларації наразі може призвести до небезпечних помилок, що дорого коштують платнику ПДВ.

Що робити, якщо ви використовували Реєстр J/F1201508 раніше у роботі?

На заміну йому у програмі є система фільтрів.

Відкрийте список податкових накладних (виданих або отриманих), відкрийте список фільтрів та оберіть “Створити фільтр“:

вставте опис до зображення

Для звіряння накладних у фільтрі треба вказати звітний місяць та рік у полі “До декларації за“. Також, заповніть поле з назвою фільтру (будь-якою) та натисніть “ОК“:

вставте опис до зображення

Надалі ви можете просто редагувати цей фільтр, змінюючи звітний місяць та/або рік, щоб не створювати купу фільтрів.
У результаті ви отримаєте повний список саме тих накладних, які програма перенесе до декларації ПДВ при автоматичному заповненні (консолідації) за вказаний у фільтрі звітний період.
У цьому списку ви можете швидко переглянути сумарні показники. Для цього над списком накладних натисніть кнопку “Загальні суми“:

вставте опис до зображення

Також, можна зробити звірку за різними параметрами накладних. Зверху над списком натисніть “Додатково – Інформація у розрізі” та оберіть потрібний спосіб відбору:

вставте опис до зображення

Нарешті, якщо вам потрібні більш поглиблені способи пошуку чи фільтрування списку накладних, ви можете експортувати його до Excel-таблиці:

вставте опис до зображення

Для звірки за виданими та отриманими накладними створіть такий самий фільтр на іншій вкладці податкових накладних.

PS. Якщо для врахування у декларації вам потрібно внести дані по якомусь документу, якого немає у списку накладних (митна декларація, чек, відсутня ПН тощо), це треба зробити за допомогою “Службового внесення“:

вставте опис до зображення

Хочете спробувати?Почніть з безкоштовної повної ліцензії на місяць